17. jula 34. DANI MUZIKE: DVA U JEDNOM KONCERTU 

Na 34. „Danima muzike“ večeras u jednom – dva koncerta. Na prvom će nastupiti  jedan od najuspješnijih harmonikaša svijeta, pobjednik najprestižnijih međunarodnih takmičenja, profesor na „Gnjesin“ Akademiji u Moskvi – Rus Semjon Šmeljkov. On će se hercegnovskoj publici na 34.festivalu ,,Dani muzike“ predstaviti izvođenjem djela Černija, Humela, Sen-Sansa, Šuberta i Kabalevskog.

U drugom dijelu koncerta nastupiće ukrajinska pijanistkinja Ksenija Vohmjanina i Martin Ng, bariton iz Singapura. Ksenija je diplomirala u klasi prof. Borisa Kraljevića na Nanjang Akademiji u Singapuru i u toj zemlji sa velikim uspjehom nastavila da gradi karijeru.

Proslavljeni singapurski bariton Martin Ng se školovao u Italiji gdje i dalje živi i radi redovno, nastupajući u više zemalja Evrope i Azije.

Na repertoaru drugog dijela koncerta biće solo pjesme i arije Vivaldija, Volfa, Šuberta, Tostija, Donicetija, Sens-Sansa, Verdija, kao i Rahmanjinovljeva Elegija Op.3, br.1 i Humoreska Op.10, br 5 za klavir solo. Koncert u Dvorani „Park“ počinje u 20:30.

 

Nema komentara

Napiši komentar