12. okt U PONEDELJAK POČINJE SANACIJA TERENA NA SAVINI NA KOME SE NALAZI VRTIĆ

U ponedeljak počinje sanacija terena na Savini na kojem se nalazi objekat vrtića JPU „Naša radost“.

Radove izvodi firma „Inter most“ doo iz Podgorice koja je kao najpovoljniji ponuđač,  izabrana na tenderu Direkcije javnih radova.

-Danas smo obišli teren zajedno sa predstavnicima Direkcije, dogovorili pojedinosti i očekujemo da u ponedeljak započnemo radove-kazao je za naš Radio Gojko Šljivančanin iz firme „Inter most“.

Objekat vrtića na Savini  zatvoren je krajem aprila prošle godine po odluci Ministarstva prosvjete zbog ispitivanja stabilnosti konstrukcije zgrade i terena koji je iniciran nakon pada nadstrešnice. Utvrđeno je da objekat nije bezbjedan i da je  neophodno izgraditi novi. Potom je u februaru ove godine, kapitalnim budžetom države određeno 650 hiljada za sanaciju terena i izgradnju novog objekta vrtića na Savini i od tada se čekalo, prvo na usvajanje plana nabavki za ovu godinu, a potom da bude raspisan tender.

Kako nam je ranije rečeno iz Ministarstva prosvete, rok  za završetak radova je četiri mjeseca od momenta uvođenja izvođača u posao.

-KFW istovremeno radi i projekat vrtića, koji će biti realizovan  kroz program energetske efikasnosti u javnim zgradama. Radove na objektu treba očekivati odmah nakon saniranja klizišta ili ako to bude moguće i u toku samih radova, kazala je nedavno PR Ministarstva Milica Lekić.

Nema komentara

Napiši komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com